a sporadic journal

Year in music


Jag älskar att kolla Spotifys olika sammanfattningar. Senast var det ju found them first men även förra året kunde man sammanställa sitt musikår och nu var det dags igen. Nu har jag inte använt min spotify hela året eftersom min premium gick ut och jag köpte ny i höstas.
Första låten i år: Om vi faller av Llojd - Gabriel Gassi remix. 
Mest spelade artist var Kent! Jag är inte förvånad....
Mest spelade album vad AM av Artic Monkeys. Sedan kom tillbaka till samtiden av Kent, In return (delux) av Odesza, Sadnecessary av Milky Chance (mest spelade under hösten förra året) och så mer Kent Vilken skräll.
Samma låt som inledde året var även den mest spelade under året. 
Låter denna tala för sig själv.
Sjutton tusen minuter, Tolv dagar eller 277 timmar. Låter mycket. 
En hel del variation trots att mest spelade album och artist är typ samma som vanligt. 
Kent & Artic Monkeys plus Jacoo som är min läsmusik var det jag lyssnade på under vintern.
1987 släppte album och jag älskade det. Så himla fint! Mer Jacoo och Lights out asia vilket också är min läsmusik.
Under sommaren blev det The weekend, Kings of Leon och Beyoncé. Här antar jag att jag inte hade premium eftersom jag har typ 14 lyssningar på de jag lyssnade på mest. 
Under hösten upptäckte jag Møme som jag äälskar. Har även lyssnat på Odesza och Kings of leon. Fast jag tycker nog inte att jag har lyssnat så mycket på dem...

Tredje veckan


Jag hade tänkt skriva mer om detta men det har inte blivit av... Det finns inte så jättemycket att säga om varje dag eftersom det är samma varje vecka. 
Igår gick jag in på vecka tre av tio. Träningen har gått bra, med undantag för i söndags. Det är alltid jobbigt att träna men övningarna är upplagda så att passen blir lagom långa. Sedan är det inte så himla avancerat heller. Har en del intervaller inlagt i passen samt en dag i veckan då det är konditionsträning, eller snarare uthållighet. Jag känner faktiskt en hel del skillnad på mig när jag gör dem för jag måste öka hastigheten ganska ofta för att hinna bli anfådd under den korta stund som jag ska springa. 
 
Det absolut värsta passet är ben vilken jag kör på tisdagar och som jag precis varit iväg och kört. Först och främst så hatar jag knäböj, vilket är övning nummer ett. För det andra så hatar jag utfall, vilket är övning nummer två. Efter dessa är mina ben spagetti och det gör att de andra övningarna är fruktansvärt jobbiga haha. 
 
 
 
Kosten går också bra. Jag har slarvat med att förbereda veckorna, men i morgon ska jag ta tag i det igen för då har jag vilodag. Alltså så att jag har färdigt nästan alla matlådor under veckan. När jag skrivit klart detta så ska jag gå och göra mina matlådor för idag tex, och det vill jag helst slippa. Det är så mycket enklare att bara gå till kylen och plocka fram det jag ska äta. Nackdelen är väl dock att det ofta blir samma.
 
Sedan saknar jag ju lite grejer exempelvis ost, smör, knäckebröd, bröd, kaffe (eftersom jag bara dricker två koppar om dagen mvh en person som behöver minst en hel kanna) och sås. Brunsås exempelvis.... Men ja. Det kommer nya tider så småning om!
 
Summa av kardemumman är väl att det går bra just nu!

Vinterfräsch


 

Mellan jobbet och träningen igår ringde jag till frisören för att boka en tid. "Kan du i morgon klockan tre?" Och ja det kunde jag ju och efter ungefär 2,5 så såg jag ut såhär i håret! Jag blir helt exstas av bilden, för jag tycker verkligen det är så himla fint! Väldigt ovant att se sig själv så ljus men så är det ju i början. Känns bra att ha håret fixat inför jul och nyår iallafall.