a sporadic journal

whats up?


Det ekar ju verkligen tomt här vilket jag tycker är tråkigt. Jag har lite problem med min telefon så kan inte ta några bilder vilket är så himla trist och jag vet inte hur jag ska göra. Jag ska försöka lösa det på något sätt. Det måste jag ju. I fredags kom min lillebror hem från sin klassresa i polen och eftersom han fyllt år under tiden han varit borta så blev det middag med familjen plus mormor och morfar. Sedan drog jag på en liten förfest där Jennie och Linnea var och sedan drog vi till krogen. Men det var ju som vanligt: Jennie försvann hemåt och Linnea någon annanstans. Det var en rolig kväll ändå för man hittar ju alltid någon att hänga med!
 
I lördags var det kvällsjobb, igår var jag inbokad på morgonen men fick även stanna kvar på kvällspasset så det blev alltså dubbelt. Jag var inbokad i morse och så är jag inbokad imorgon också såå just ni känns det som att jag bara jobbar hehe. #livetsomtim. Jag tror dessutom att jag börjar bli förkyld, vilket är det sista jag behöver.

Etthundra mil


 
Jojo Moyes är en väldigt omtyckt författare och när jag såg denna i en bokhylla på jobbet var jag tvungen att låna med mig den hem.Kort och gott handlar den om familjen Thomas som består utav Jess som är mamma till Tanzie och Nicky som inte är hennes biologiska son, men hon behandlar honom som om han var det. Marty, pappan, bor någon annanstans och bidrar inte så mycket vilket gör att Jess får kämpa med dubbla jobb för att få ekonomin att gå ihop. Tanzie älskar matte och en skola som heter St. Anne (något i den stilen iallafall) vill att hon börjar där. Problemet är att Jess inte har tillräcligt med pengar för det, trots att de blivit erbjudna ett stependium som täcker 90% av terminsavgiften. Jess för nys om en Matte olympiad av en lärare på St. Annes och tänker att Tanzie då får en chans till sin drömskola. Det är också då Ed dyker upp. Vill ni se vad som står på bokens baksida så finns det här.
 
Jag tyckte denna boken var bra och jag vill läsa något mer av Jojo. Jag gillar att den utspelar sig under en ganska kort men intensiv period och jag gillar hur den är skriven. För egentligen så händer det inte så superduper mycket grejer men man hamnar i en trivsam liten bubbla när man läser. Ett lästips med andra ord!

Ny design och sånt


I förrgår lade jag upp en ny design som jag har fixat med ett tag och jag kände att bloggen behövde något nytt men enkelt. Den förra har jag givetvis sparat på min google drive om jag vill byta tillbaka. Igår gav jag min kamera till Jennie när vi träffades och så fick hon klicka ett par bilder för mig. Jag har knappt varit med på en enda bild sen studenten och de bilderna passar ju inte in till vad som helst. Vi fick ett par fina och vi ska nog ses någon dag och ha en ordentlig fotografering haha.